KIMBALL MUSHROOM OMELETTE


BAHAN-BAHAN

  • ½ cawan coklat masakan (dipotong kecil)
  • ½ cawan gula halus
  • ¼ cawan gula perang
  • 1 sudu teh esen vanilla
  • 1 biji telur
  • 2 sudu besar ‘buttermilk’
  • ¼ sudu teh serbuk penaik
  • ½ cawan tepung gandum
  • 2 sudu besar serbuk koko
  • ½ cawan Mayonis Kimball
  • ½ sudu teh mentega ( untuk diratakan pada loyang)


CARA-CARANYA

    1. Cairkan coklat masakan di dalam mangkuk kaca di atas air mendidih.
    2. Keluarkan mangkuk dan biarkan sejuk.
    3. Gaulkan coklat cair dengan gula halus dan gula perang.
    4. Masukkan esen vanila, telur dan ‘buttermilk’. Gaulkan rata.
    5. Masukkan serbuk penaik, tepung gandum dan serbuk koko bersama.
    6. Masukkan Mayonis Kimball dan gaul hingga  berkilat.
    7. Tuangkan gabungan ke dalam loyang. Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan dengan suhu 180ºC selama 25-30 minit.
    8. Potongkan kepada kepingan segi empat apabila brownie sejuk sepenuhnya.