Masa Penyediaan
![Masa Penyediaan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico1.png)
10 minit
Masa Memasak
![Masa Memasak](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico2.png)
15 minit
Saiz Hidangan
![Saiz Hidangan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico3.png)
4 orang
![Product Image](https://kimball.com.my/wp-content/uploads/2021/11/recipe-standard-size-48.jpg)
Bahan-bahan
- 350g Sos Spageti Cendawan Kimball
- 400g Penne Kimball, dicelur mengikut arahan di bungkusan
- 2 sudu besar minyak
- 1 biji bawang besar, didadu
- 400g daging, dikiub, direbus dengan 500ml air (ambil 500ml air rebusan & tambah air jika perlu)
- 2 cawan daun bayam
- garam, secukup rasa
- lada hitam, secukup rasa
Cara-caranya
- Panaskan minyak dan tumis bawang sehingga layu.
- Masukkan Sos Spageti Cendawan Kimball, air rebusan, daun bayam dan daging.
- Kacau sehingga bayam layu. Tambahkan garam dan lada hitam.
- Hidangkan Penne Kimball dengan sos.