Masa Penyediaan
![Masa Penyediaan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico1.png)
5 minit
Masa Memasak
![Masa Memasak](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico2.png)
10 minit
Saiz Hidangan
![Saiz Hidangan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico3.png)
3-4 hidangan
![Product Image](https://kimball.com.my/wp-content/uploads/2023/02/Sahur_Cabbage-Fried-Rice-with-Chicken-top.jpg)
Bahan-bahan
- 1 Sudu Besar Sos Cili Kimball
- 1 Sudu Besar Sos Berperisa Tiram Kimball
- ½ Sudu Teh Sos Karamel Cheong Chan
- Minyak Untuk Menggoreng
- 20g Bawang Besar, Didadu Halus
- 1 Ulas Bawang Putih, Dicincang
- 200g Kubis, Dihiris Halus
- 200g Dada Ayam, Didadu
- 3 Cawan Nasi Yang Disimpan Semalaman
- Garam Dan Serbuk Lada Sulah Secukup Rasa
Cara-caranya
- Panaskan minyak di dalam kuali dan tumis bawang besar dan bawang putih sehingga wangi. Masukkan kubis dan goreng sehingga lembut. Kemudiannya, masukkan ayam dan goreng sehingga masak sepenuhnya.
- Seterusnya, masukkan Sos-Sos Kimball dan Sos Karamel Cheong Chan. Kacau sehingga sebati dan goreng selama 2-3 minit.
- Akhirnya, perasa dengan garam dan serbuk lada sulah. Angkat dan hidangkan serta-merta.