Masa Penyediaan
![Masa Penyediaan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico1.png)
15 minit
Masa Memasak
![Masa Memasak](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico2.png)
20 minit
Saiz Hidangan
![Saiz Hidangan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico3.png)
6-8 hidangan
![Product Image](https://kimball.com.my/wp-content/uploads/2023/02/Sahur_Chicken-Paragedil-top.jpg)
Bahan-bahan
- 2 Sudu Besar Sos Berperisa Tiram Kimball
- 2 Sudu Besar Minyak
- 250g Daging Ayam Kisar
- 400g Kentang, Direbus Dan Dihancurkan
- 30g Daun Bawang, Dihiris
- 30g Bawang Goreng, Dihancur Kasar
- 1 Biji Cili Merah, Didadu Halus
- 1 Biji Cili Hijau, Didadu Halus
- 2 Sudu Besar Ketumbar, Dicincang
- 2 Paket Roti Paratha
- 4 Biji Telur, Dipukul
- Minyak Untuk Menggoreng
- 3 Sudu Besar Sos Cili Kimball
- 2 Sudu Besar Sos Tomato Kimball
- 1 Sudu Besar Sos Karamel Cheong Chan
- 2 Sudu Besar Kicap Manis
- 2 Biji Cili Padi Merah, Dicincang Halus
- 2 Biji Cili Padi Hijau, Dicincang Halus
- 100ml Air
- 1 Sudu Besar Jus Limau
Cara-caranya
- Panaskan minyak di dalam kuali dan goreng ayam sehingga masak sepenuhnya. Masukkan Sos Berperisa Tiram Kimball dan kacau sehingga sebati. Biarkan sejuk. Kemudiannya, masukkan sayur-sayuran dan kacau sehingga sebati.
- Ambil sekeping roti paratha dan sudukan sedikit inti pada salah satu hujung secara memanjang. Balut dengan ketat untuk membentuk popiah. Ulangi langkah untuk inti yang selebihnya.
- Panaskan minyak sehingga suhu sederhana tinggi, celupkan roti gulung paratha ke dalam campuran telur dan goreng sehingga warna kuning keemasan. Hidangkan panas dengan sos pencicah.
- Untuk sos pencicah, kacau bahan-bahan sos sehingga sebati. Ketepikan.