Masa Penyediaan
![Masa Penyediaan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico1.png)
15 minit
Masa Memasak
![Masa Memasak](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico2.png)
40 minit
Saiz Hidangan
![Saiz Hidangan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico3.png)
4 orang
![Product Image](https://kimball.com.my/wp-content/uploads/2021/11/recipe-standard-size-29.jpg)
Bahan-bahan
- ½ cawan coklat masakan, dipotong kecil
- ½ cawan gula halus
- ¼ cawan gula perang
- 1 sudu teh esen vanilla
- 1 biji telur
- 2 sudu besar ‘buttermilk’
- ¼ sudu teh serbuk penaik
- ½ cawan tepung gandum
- 2 sudu besar serbuk koko
- ½ cawan Mayonis Kimball
- ½ sudu teh mentega, untuk diratakan pada loyang
Cara-caranya
- Cairkan coklat masakan di dalam mangkuk kaca di atas air mendidih.
- Keluarkan mangkuk dan biarkan sejuk.
- Gaulkan coklat cair dengan gula halus dan gula perang.
- Masukkan esen vanila, telur dan ‘buttermilk’. Gaulkan rata.
- Masukkan serbuk penaik, tepung gandum dan serbuk koko bersama.
- Masukkan Mayonis Kimball dan gaul hingga berkilat.
- Tuangkan gabungan ke dalam loyang. Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan dengan suhu 180ºC selama 25-30 minit.
- Potongkan kepada kepingan segi empat apabila brownie sejuk sepenuhnya.