Masa Penyediaan
![Masa Penyediaan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico1.png)
20 minit
Masa Memasak
![Masa Memasak](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico2.png)
10 minit
Saiz Hidangan
![Saiz Hidangan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico3.png)
3-4 hidangan
![Product Image](https://kimball.com.my/wp-content/uploads/2023/08/Kimball_1275x850_4.jpg)
Bahan-bahan
- 2 Sudu Besar Sos Tiram Kimball
- 1 Sudu Besar Sos Cilli Kimball
- 400g Nasi
- 70g Kerisik
- 10g Udang kering, goreng tanpa minyak dan ditumbuk
- 100g Kacang Panjang, dihiris nipis
- 4 Biji Bawang merah, dihiris nipis
- 2 Batang Serai, bahagian putih, dihiris nipis
- 1 Batang Bunga kantan, dihiris nipis
- 2 Batang Daun kunyit, dihiris nipis
- 5 Batang Saderi, dihiris nipis
- 5 Batang Ulam raja, dihiris nipis
- 50g Daun pegaga, dihiris nipis
- 10 Helai Daun kaduk, finely sliced
- 10 Tangkai Daun kesum, dihiris nipis
- Jus 2 biji limau kasturi
Cara-caranya
- Letakkan nasi di dalam mangkuk besar dan masukkan sos-sos Kimball. Kacau sehingga sebati.
- Kemudiannya, masukkan semua bahan-bahan dihiris, kerisik, udang kering dan jus limau Kasturi. Kacau sehingga sebati. Sedia dihidangkan.