Masa Penyediaan
![Masa Penyediaan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico1.png)
10 minit
Masa Memasak
![Masa Memasak](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico2.png)
20 minit
Saiz Hidangan
![Saiz Hidangan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico3.png)
4-6 hidangan
![Product Image](https://kimball.com.my/wp-content/uploads/2023/02/Sahur_Baked-Honey-Turmeric-Chicken-Wings-top-1.jpg)
Bahan-bahan
- 1Kg Kepak Ayam
- 2 Sudu Besar Sos Tomato Kimball
- 2 Sudu Besar Sos Chili Kimball
- 3 Sudu Besar Sos Berperisa Tiram Kimball
- 20g Bawang Putih
- 60g Bawang Merah
- 20g Lengkuas
- 10g Kunyit Segar
- 2 Batang Serai, Bahagian Putih
- 2 Sudu Teh Madu
Cara-caranya
- Untuk menyediakan kepak ayam, toreh bahagian tengah kepak dan drummet, ketepikan.
- Kisarkan bahan-bahan untuk perapan ayam sehingga menjadi pes halus.
- Salutkan kepak ayam dengan pes halus. Tutup dan perap semalam di dalam peti sejuk.
- Akhirnya, bakar ayam di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200˚C selama 15-20 minit atau sehingga kepak ayam masak sepenuhnya.