Masa Penyediaan
![Masa Penyediaan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico1.png)
10 minit
Masa Memasak
![Masa Memasak](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico2.png)
10 minit
Saiz Hidangan
![Saiz Hidangan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico3.png)
2–3 hidangan
![Product Image](https://kimball.com.my/wp-content/uploads/2022/05/Kimball_4-Fettucine-Buttermilk-1170-x-635.jpg)
Bahan-bahan
- 1 tin Sos Pasta Buttermilk Kimball
- 125g Fettuccine Kimball, masak ikut arahan pada paket
- 2 sudu besar Mentega
- 250g Udang tanpa kulit, dibuang urat dan simpan ekor
- 60g Kubis, dihiris jalur halus
- 3 tangkai Daun kari
- 1 biji Cili merah, dihiris serong
- ½ sudu teh Serbuk lada hitam kasar
- 1 cawan Air
Cara-caranya
- Panaskan mentega di dalam kuali dan tumis udang sehingga masak dengan sepenuhnya.
- Kemudian, masukkan kubis, daun kari, cili merah dan serbuk lada hitam, gaul sehingga sebati.
- Akhirnya, masukkan Fettuccine Kimball, Sos Pasta Buttermilk Kimball dan air, kacau sehingga sebati. Angkat dan hidangkan panas.