Masa Penyediaan
![Masa Penyediaan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico1.png)
1½ jam
Masa Memasak
![Masa Memasak](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico2.png)
2 jam
Saiz Hidangan
![Saiz Hidangan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico3.png)
70-80 hidangan
![Product Image](https://kimball.com.my/wp-content/uploads/2022/05/Kimball_3_FS07-Snack-Gilamen-1170-x-635.png)
Bahan-bahan
- 1 kg Sos Cili Kimball
- 1 kg Sos Tomato Kimball
- 2 kg Ikan bilis
- 5 kg Filamen berperisa ketam, dihiris ½“lebar
- 5 kg Ubi kentang goreng sejuk beku (frozen French fries)
- Minyak untuk menggoreng
- 300g Serbuk paprika
- 600g Serbuk telur masin
- 300g Serbuk daun parsley
Cara-caranya
- Panaskan minyak dalam kuali dan goreng ikan bilis, filamen berperisa ketam dan ubi kentang sehingga rangup. Angkat dan letak di dalam satu dulang besar.
- Masukkan serbuk parika, serbuk telur masin dan serbuk daun parsley. Kacau sehingga sebati.
- Akhirnya, masukkan semua sos Kimball dan kacau sehingga sebati. Hidangkan serta merta.