Masa Penyediaan
![Masa Penyediaan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico1.png)
15 minit
Masa Memasak
![Masa Memasak](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico2.png)
15 minit
Saiz Hidangan
![Saiz Hidangan](https://kimball.com.my/wp-content/themes/kimball/img/recipe/ico3.png)
4 hidangan
![Product Image](https://kimball.com.my/wp-content/uploads/2022/04/4.-Stir-Fried-Spiral-with-Dry-Lontong.jpg)
Bahan-bahan
- 200g Spiral Kimball, masak ikut arahan pada paket
- 4 sudu besar Sos Spageti Tradisional Kimball
- 2 sudu besar Sos Cili Kimball
- Kisar menjadi pes halus
- 120g Bawang besar
- 4 ulas Bawang putih
- 30g Lengkuas
- 4 biji Cili padi
- 1-inci Kunyit
- 4 sudu besar Udang kering
- 8 ekor Udang saiz sederhana
- 2 sudu besar Santan
- 60ml Air
- 6 sudu besar Minyak
- Untuk hiasan (ikut kesukaan):
- Daun limau purut, dihiris halus
Cara-caranya
- Panaskan minyak di dalam kuali dan tumis pes halus sehingga naik minyak. Masukan semua sos Kimball, santan dan air. Kacau sehingga sebati dan biar mereneh.
- Masukkan udang dan reneh sehingga masak sepenuhnya. Akhirnya, masukkan Spiral Kimball dan kacau sehingga sebati.
- Hias dan hidangkan panas.